Limfna drenaža – briga o vlastitom zdravlju

Autor: Ana Plic Cazin
Svojim klijentima nudim kvalitetnu uslugu, stručnost, ljubaznost i najvažnije posvećenost Vama i Vašim potrebama. Cilj mi je da naš zajednički rad i djelovanje ne bude „ponuda“, već ulaganje u Vašu budućnost i Vaše zdravlje. Ukažite mi svoje povjerenje, a ja ću vam uzvratiti zdravijim pogledom na život.
Kategorija: Jeste li znali?
Objavljeno: 07.02.2021.

Limfna drenaža – briga o vlastitom zdravlju

Briga o vlastitom zdravlju pomoću masaža nije samo ugodna već može pomoći vašem tijelu. Masaža ne samo da pomaže u istezanju i oporavku mišića, već je i super opuštajuća, što svi znamo da je izvrsna za snižavanje kortizola.

U nedavnim trendovima samopomoći, dogodio se val masaža usmjerenih posebno na limfnu drenažu. Ova vrsta masaže postala je popularna među poznatim osobama i modelima zbog trenutnih efekata smanjenja nadutosti. Međutim, tvrdnje o prednostima nadilaze čisto estetske i zapravo mogu biti vrlo korisne za vaš imunološki sustav.

Što je limfna drenaža?

Možda se iz srednjoškolske anatomije sjećate da se vaš limfni sustav sastoji od različitih organa, limfnih čvorova i žila. Djeluju poput vlastitog sanitarnog sustava vašeg tijela kako bi se riješili toksina, otpada i borili se protiv infekcija. Što vaš limfni sustav bolje funkcionira, vaš je imunološki sustav jači i vaše tijelo je zdravije. Tu dolazi do limfne drenaže. Neka zdravstvena stanja mogu prouzročiti nakupljanje limfnih tekućina, oticanje i slabljenje imuniteta. Tada su potrebne limfne drenažne masaže koje pomažu u uklanjanju začepljenja, poboljšanju cirkulacije i odvodu nakupljenih tekućina.

Kome se preporuča limfna drenaža?

Uobičajeno, ručna limfna drenaža nije propisana, osim ako imate začepljenje ili poteškoće koje utječu na vaš limfni sustav.

Limfna drenaža posebno je korisna za one koji imaju:

  • Oporavak od fizičke traume (kirurški zahvat, kemoterapija, ozljede, rak dojke itd.)
  • Limfedem
  • Fibromialgija
  • Problemi s probavom
  • Artritis
  • Migrene

 

Ali čak i ako nemate nijedno od ovih stanja, i dalje možete imati koristi od ručne limfne drenaže.

 

Limfna drenaža za preventivno zdravlje

Iako je limfna drenaža stvorena kao tretman za zdravstvene probleme koje smo spomenuli, također je postala popularna u preventivne zdravstvene i estetske svrhe.

Ručna limfna drenaža može biti korisna kao preventiva za poboljšanje cirkulacije, što je neophodno za mnoge od nas koji imamo sjedilački posao. Također može pomoći u oslobađanju napetosti, probavnim problemima i kao što smo ranije spomenuli, pomaže kod dubokog opuštanja koje smanjuje stres i tjeskobu.

Vaša Cadelotta

Ostanimo u kontaktu

Ako Vas zanimaju naše usluge i želite čitati o novostima iz Cadeltotte ili samo imate pitanje, ostavite nam Vašu adresu elektroničke pošte.

    Pin It on Pinterest

    Share This