Tri funkcije limfnog sustava koje obnavljate masažom

Autor: Ana Plic Cazin
Svojim klijentima nudim kvalitetnu uslugu, stručnost, ljubaznost i najvažnije posvećenost Vama i Vašim potrebama. Cilj mi je da naš zajednički rad i djelovanje ne bude „ponuda“, već ulaganje u Vašu budućnost i Vaše zdravlje. Ukažite mi svoje povjerenje, a ja ću vam uzvratiti zdravijim pogledom na život.
Kategorija: Jeste li znali?
Objavljeno: 22.01.2021.

Limfna drenaža cijelog tijela

Limfna drenaža nezamjenjiv je terapijski postupak za poticanje limfne cirkulacije, poboljšanje venske cirkulacije i detoksikaciju tijela. Također pridonosi boljoj prehrani i regeneraciji tkiva, uklanjanju viška tekućine i jačanju imunološkog sustava.

Limfni sustav ima tri izuzetno važne funkcije u ljudskom tijelu:

  • Hrani tkivo poboljšavajući metabolizam, tj. bolji metabolizam u tijelu.
  • Obavlja detoksikaciju organizma – prihvaća i uklanja metaboličke i druge štetne tvari iz stanica i tkiva.
  • Obrambena uloga – limfni sustav dio je imunološkog sustava tijela. Limfociti nastaju u limfnim čvorovima, stanicama koje imaju obrambenu funkciju u tijelu. Bakterije, virusi i druge patogene čestice koje dospijevaju u limfni sustav uništavaju se u limfnim čvorovima mehanizmom fagocitoze. Stoga u upalnim procesima limfne žlijezde bubre, što je vanjski znak obrambene reakcije.

Bit limfne drenaže je poticanje kretanja tekućine iz međustaničnih prostora u limfne žile, a zatim iz limfnih žila i limfnih čvorova u venski sustav, odnosno u cirkulaciju. Treba naglasiti da se ovdje ne radi o masaži mišića, već o vrlo specifičnom postupku kojim se pere i obnavlja tkivna tekućina u tijelu i koji bi trebao biti dobro poznat i pravilno proveden kako bi se postigao boljitak za čitav organizam koji takav postupak može pružiti.

Vaša Cadelotta

Ostanimo u kontaktu

Ako Vas zanimaju naše usluge i želite čitati o novostima iz Cadeltotte ili samo imate pitanje, ostavite nam Vašu adresu elektroničke pošte.

    Pin It on Pinterest

    Share This